Βιογραφικό



email: dimkob10@gmail.com

Ο Δημήτριος Κομποχόλης είναι φιλόλογος - απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας Πατρών, (ειδίκευση Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών) μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Επιστημών Αγωγής της Λευκωσίας με αντικείμενο Διδακτική Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Εκπονεί διπλωματική – μεταπτυχιακή εργασία με τίτλο: «Διερεύνηση αντιλήψεων, στάσεων και εκπαιδευτικών αναγκών των φιλολόγων Γυμνασίων και Λυκείων Πάτρας αναφορικά με τη χρήση κι αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στη Διδασκαλία της Λογοτεχνίας». Γνωρίζει Αγγλικά (Proficiency Level 3-  C2) και Γερμανικά (Goethe-Zertifikat Deutsch B1). Κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης Η/Υ (Εκπαίδευση Ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες- ΗΡΩΝ 2). Επίσης κατέχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης με τίτλο «Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένων» διάρκειας 5 μηνών από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), όπως και πιστοποιητικό επιμόρφωσης με τίτλο «Επιχειρηματικότητα και Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» διάρκειας 4 μηνών από το κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης (Κ.Ε.Κ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στο Επιστημονικό Ηλεκτρονικό Περιοδικό «Διαπολιτισμός» δημοσιεύτηκε η μελέτη του με θέμα «Μια Μαρξιστική ανάλυση στο Κ.Π Καβάφη».
http://diapolitismos.net/epilogi/keimeno.php?id=4&id_keimeno=1013&id_atomo=726 
΄Eχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν με τις εφημερίδες της Πάτρας «Εκκλησιολόγος», «Πελοπόννησος»,  «Γνώμη»,  «Η Πρόταση των νέων»  στις οποίες δημοσιεύτηκαν κείμενά του, όπως και σε πολλά ηλεκτρονικά blogs. Το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 επιλέχθηκε κατόπιν συνεντεύξεως από τριμελή επιτροπή καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάστηκε στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης ως επιμελητής κειμένων στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Το τρέχον διάστημα συνεργάζεται επαγγελματικά με την εφημερίδα «Γνώμη», όπου και δημοσιεύονται κείμενά τουΕίναι συγγραφέας, με το πρώτο του βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Αθηναϊκές εκδόσεις «Μετρονόμος» να τιτλοφορείται «Λίθοι Συνειδήσεων – Κείμενα ενάντια στη Λήθη». Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, όπως και της Εταιρίας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος.Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά Συνέδρια για θέματα εκπαίδευσης.
Έχει λάβει τις εξής τιμητικές διακρίσεις:

Με το κείμενο « Τυμπανοκρουσίες πολιτικού αδιεξόδου »  έλαβε μέρος σε διαγωνισμό αρθρογραφίας που διοργανωνόταν από το «Πυθαγόρειο Θεώρημα» κατακτώντας την 2η θέση μεταξύ 16 άρθρων, κατόπιν αποφάσεως της επιτροπής αξιολόγησης και την πρώτη σε διαδικτυακή ψηφοφορία.
Το άρθρο «Τιμαλφή μιας απογυμνωμένης Θεάς» επαινέθηκε από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος με κείμενό του εκθείασε το σκεπτικό και το λόγο του, δημοσιεύοντάς το στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και «Εκκλησιολόγος».
Έλαβε μέρος στον Α Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Έκφρασης για νέους, (διοργάνωση του Δήμου Βύρωνα) με διήγημά του με τίτλο «Εφάπαξ Ενοχικών Συνειδήσεων», το οποίο έλαβε έπαινο και συμπεριελήφθη στην έκδοση σχετικού βιβλίου με τίτλο: «Οι νέοι μιλούν για τον Λόρδο Βύρωνα της νιότης, της αμφισβήτησης και της ελευθερίας».
Βραβεύτηκε στις 26/1/2016 στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για τη δημοσίευση άρθρων του  στον έντυπο τύπο  με θέμα την ιστορία, την παιδεία, τη γλώσσα., τον πολιτισμό, τον Ελληνισμό, την κοινωνία,  την παράδοση, τα ήθη και τις ανθρώπινες αξίες. https://www.youtube.com/watch?v=zy8yi4sIlwM&feature=youtu.be       

 Έχει παρακολουθήσει τις εξής επιστημονικές ημερίδες:
Επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Ξεφυλλίζοντας το Βυζάντιο  - Χειρόγραφα , Κείμενα, Ιδέες» που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών τη Δευτέρα  22 Απριλίου 2013.
 Επιστημονική διάλεξη με θέμα «επιβίωση της ελληνικής ταυτότητας από την αρχαιότητα μέχρι το τέλος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας».
Επιστημονική διάλεξη του συγγραφέα Σπυρίδωνα Βρεττού με τίτλο «Ο Υπερρεαλισμός στην Ελλάδα και γενικότερα στον Ευρωπαϊκό χώρο» που έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο Πατρών.
  Απαγγελία ποιημάτων του Διονυσίου Σολωμού που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο στα Τ.Ε.Ι Πατρών.
  Στο πλαίσιο του μαθήματος Βυζαντινή Φιλολογία διάλεξη με τίτλο «Εικονομαχία και Μακεδονική Αναγέννηση» στη Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών.
Διάλεξη  στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πατρών με  Ομιλητή  τον διακεκριμένο David Braud καθηγητή του  University of Exeter με τίτλο  «Η Μήδεια και οι γυναίκες της Μαύρης θάλασσας».



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.